Vi bruker cookies for å lagre brukerdata slik at vi kan forbedre din nettsideopplevelse.

×
Budstikka logo
Markedskampanje

Slik gir programmatisk annonsering gode resultater


Fremfor å kjøpe mediehus, kjøper man i stedet lesere når man velger å kjøpe programmatisk. Da er det større sannsynlighet for at målgruppen din ser annonsen din, og du slipper unødvendige kostnader ved annonsering mot de som ikke er interessert. 

Hvis du enda ikke er overbevist om at programmatisk annonsering vil være en lønnsom investering i annonsebudsjettet ditt, så kan du lese mer om hvilke fordeler det gir nedenfor.

Her er 6 gode grunner;


 1. En effektiv og lettvint prosess
  Når du først har satt opp målgruppekriteriene dine, det vil si at du har definert hvem du ønsker å nå, hvor du ønsker å nå dem og hvor mye penger du vil bruke, skjer annonsekjøpet automatisk. Dersom din målgruppe er menn over 40 år i Oslo-området, som tidligere har vist interesse for bil, vil du kunne by på denne mål slik at du treffer dem idet de er ute og surfer på nettsider du har valgt å annonsere på. Du kjøper med andre ord leseren når han er tilgjengelig.

 2. Større kontroll over mediekjøpene dine
  Du velger selv hvor annonsen din skal være synlig, så lenge det er på nettsider som er knyttet til det programmatiske medielandskapet. Du kan dermed velge å kun kjøre lokalt, nasjonalt, lage din egen unike liste med nettsider eller kjøpe åpent hos alle norske mediehus.

 3. Riktig målgruppe, med riktig innhold til rett tid
  Du kan tilpasse innholdet og budskapet i annonsen din avhengig av hvor annonsen blir sett. Det betyr at man kan bruke ulike budskap på ulike nettsider. For eksempel vil man på lokale nettsider kunne tilpasse budskapet mot en lokal butikk, eller velge å bruke et annet bilde som gir en større gjenkjennelseseffekt enn for samme annonse på nasjonale nettsider. Noen ganger spisser man målgruppen for mye, slik at man mister lesere underveis. Da kan segmenteringen gå ut over synligheten.

 4. Stort utvalg av annonseformater
  De aller fleste mediehus har nå et stort utvalg av formater og plasseringer man kan velge mellom når det kommer til annonser, enten i form av bilder, grafikk og tekstbudskap. Det finnes også videoannonser og native annonsering, som er betalt innhold kledd i redaksjonell drakt.
   
 5. Du velger selv frekvensen på annonsen din
  Du bestemmer hvor ofte leseren skal se annonsen din. Her kan man legge opp ulike taktikker basert på om du ønsker regelmessig eksponering over en kort periode eller færre eksponeringer over en lenger periode mot samme bruker. Dette avhenger ofte av hvor lang kjøpsprosessen for varen eller tjenesten er. Du avgjør selv frekvens, noe som gjør det mer effektivt og kostnadsbesparende.

 6. Bruk pengene der du ser at det lønner seg
  Du kan optimalisere annonsen underveis mens den er fortsatt er live. Det betyr at du kan bruke pengene der du ser at du får mest igjen for dem, og der hvor du ser at det er større sannsynlighet for å oppnå målet med kampanjen.

  Underveis i kampanjen vil man kunne se en oppsummering av rekkevidde, klikk på annonsen og hva prisen per klikk koster, noe som gir god innsikt i hvordan kampanjen presterer. Annonser med gode resultater kan du dermed putte mer penger på, mens annonser som gir dårlige resultater kan skrus av umiddelbart. Dermed kaster du ikke penger ut av vinduet.

Jente-planlegging-kampanje

Ha et klart og tydelig mål med kampanjen din

Enhver markedsfører vet at ikke alle produkter eller tjenester har samme målgruppe og at ikke alle kampanjer har samme målsetning. Det vil derfor være lite lønnsomt å skulle sende ut samme budskap til alle.

Når du måler og optimaliserer til lavest pris per måloppnåelse blir konverteringene mer kostnadseffektive. Hvis du er usikker på om budskapet på kampanjen er riktig bør du A/B-teste. Det betyr at man lager flere annonser med ulike bilder og vinklinger. Dermed kan man følge med på hva som fungerer best. Start med samme budsjett, og juster opp eller ned etter hva som gir resultater.

Ved å avgrense publikumet basert på demografi, geografi, interesser osv. kan annonsen skreddersys utfra leserens behov og livssituasjon. Målsetningen med kampanjen bør avgjøre hvorvidt budskapet skal være merkevarebyggende eller salgsutløsende. Det viktigste er at du har en god nok innsikt i hvem du skal snakke til og sørge for at du når de som er interessert i det du tilbyr.

 

New call-to-action

Motta våre nyeste blogginnlegg!